top of page

Sommerens udvalg 2023

Jeg har sat brødskabet op på havnen i Ærøskøbing ved Det Gamle Værft.

Hele sommeren bager jeg fredag, lørdag, søndag og mandag og bagværket er klar i skabet fra kl 9, og hvis man er heldig har jeg smagsprøver og en lille kop varm kaffe med.

Herunder ses udvalget som vil være i skabet de pågældende dage:

Fredag:

Surdejsbrød

Et lækkert langtidshævet hvedebrød tilsat 15 % ølandshvede. Lidt groft, blød luftig krumme og sej mørk skorpe.

 

Rugbrød

Et mørk kernerigt rugbrød bagt udelukkende på fuldkornsrugmel og hævet på rugsurdej. Masser af knækkede rugkerner, solsikke, hørfrø, sesam og tilsat mørk malt for at give farve og dybde i smagen.

 

Sesamboller

En klassisk surdejsbolle tilsat 15 % ølandshvede og toppet med sesam, og hårdt afbagt for at få den gode skorpe.

Kanelsnegle

Det ikoniske bagværk, på Franz-måden. En let dej baseret på tangzhong-metoden koldhæves og smøres op med masser af smør, brun farin og kanel og glaseres med en stor klat kanelglasur

Chocolate Chip Cookies

Den amerikanske klassiker med masser af brun farin, belgisk mørk chokolade og tilsat en smule rugmel for tekstur og dybde i smagen. Toppet med flagesalt.

Lørdag:

Surdejsbrød

Et lækkert langtidshævet hvedebrød tilsat 15 % ølandshvede. Lidt groft, blød luftig krumme og sej mørk skorpe.

 

Rugbrød

Et mørk kernerigt rugbrød bagt udelukkende på fuldkornsrugmel og hævet på rugsurdej. Masser af knækkede rugkerner, solsikke, hørfrø, sesam og tilsat mørk malt for at give farve og dybde i smagen.

 

Kerneboller

En solid surdejsbolle tilsat solsikkekerner, sesam og hørfrø, toppet med grovvalsede havregryn.

Go'morgensnegl (Morning Buns)

Kanelsneglens lille frække sommerferie-flirt. En blød gærdej smurt med masser af remonce tilsat appelsinskal- og saft, penslet med appelsinsirup og vendt i knasende sukker.

Citroncookies

Sprøde i kanten og bløde i midten-cookies med masser af citronskal og birkes. Med et touch syrlig citronglasur til sidst.

Søndag:

Surdejsbrød

Et lækkert langtidshævet hvedebrød tilsat 15 % ølandshvede. Lidt groft, blød luftig krumme og sej mørk skorpe.

 

Rugbrød

Et mørk kernerigt rugbrød bagt udelukkende på fuldkornsrugmel og hævet på rugsurdej. Masser af knækkede rugkerner, solsikke, hørfrø, sesam og tilsat mørk malt for at give farve og dybde i smagen.

 

Valnøddeboller

En lidt mørkere surdejsbolle tilsat hakkede valnødder og sesam.

 

Brunsviger

Hjørnestenen i den søde danske bagertradition. Alle bageres brunsviger er forskellig. Min er med masser af mørk remonce og en langtidshævet blød bund.

Karamelcookies med havsalt

Store stykker af frisklavet flødekaramel vendt I cookie-dej og toppet med flagesalt.

Mandag:

Surdejsbrød

Et lækkert langtidshævet hvedebrød tilsat 15 % ølandshvede. Lidt groft, blød luftig krumme og sej mørk skorpe.

 

Rugbrød

Et mørk kernerigt rugbrød bagt udelukkende på fuldkornsrugmel og hævet på rugsurdej. Masser af knækkede rugkerner, solsikke, hørfrø, sesam og tilsat mørk malt for at give farve og dybde i smagen.

 

Havregrødsboller

Surdejsboller tilsat havregrød som giver en silkeblød krumme og en god havresmag. Toppet med birkes, sesam og havregryn.

Kardemommesnegle

Samme dej som kanelsneglene, men disse er uden kanel og tilsat en god portion kardemomme, penslet med kardemommesirup og til sidst drysset med friskkværnede kardemommefrø.

Triple Chocolate Cookies

Belgisk mørk og hvid chokolade samt en masse kakaopulver giver en brownie-lignende cookie med dyb chokoladesmag.

bottom of page