Sommerens udvalg 2023
Jeg har sat brødskabet op på havnen i Ærøskøbing ved Det Gamle Værft.
Hele sommeren bager jeg fredag, lørdag, søndag og mandag og bagværket er klar i skabet fra kl 9, og hvis man er heldig har jeg smagsprøver og en lille kop varm kaffe med.
Herunder ses udvalget som vil være i skabet de pågældende dage:
Fredag:
Surdejsbrød
Et lækkert langtidshævet hvedebrød tilsat 15 % ølandshvede. Lidt groft, blød luftig krumme og sej mørk skorpe.
Rugbrød
Et mørk kernerigt rugbrød bagt udelukkende på fuldkornsrugmel og hævet på rugsurdej. Masser af knækkede rugkerner, solsikke, hørfrø, sesam og tilsat mørk malt for at give farve og dybde i smagen.
Sesamboller
En klassisk surdejsbolle tilsat 15 % ølandshvede og toppet med sesam, og hårdt afbagt for at få den gode skorpe.
Kanelsnegle
Det ikoniske bagværk, på Franz-måden. En let dej baseret på tangzhong-metoden koldhæves og smøres op med masser af smør, brun farin og kanel og glaseres med en stor klat kanelglasur
Chocolate Chip Cookies
Den amerikanske klassiker med masser af brun farin, belgisk mørk chokolade og tilsat en smule rugmel for tekstur og dybde i smagen. Toppet med flagesalt.
Lørdag:
Surdejsbrød
Et lækkert langtidshævet hvedebrød tilsat 15 % ølandshvede. Lidt groft, blød luftig krumme og sej mørk skorpe.
Rugbrød
Et mørk kernerigt rugbrød bagt udelukkende på fuldkornsrugmel og hævet på rugsurdej. Masser af knækkede rugkerner, solsikke, hørfrø, sesam og tilsat mørk malt for at give farve og dybde i smagen.
Kerneboller
En solid surdejsbolle tilsat solsikkekerner, sesam og hørfrø, toppet med grovvalsede havregryn.
Go'morgensnegl (Morning Buns)
Kanelsneglens lille frække sommerferie-flirt. En blød gærdej smurt med masser af remonce tilsat appelsinskal- og saft, penslet med appelsinsirup og vendt i knasende sukker.
Citroncookies
Sprøde i kanten og bløde i midten-cookies med masser af citronskal og birkes. Med et touch syrlig citronglasur til sidst.
Søndag:
Surdejsbrød
Et lækkert langtidshævet hvedebrød tilsat 15 % ølandshvede. Lidt groft, blød luftig krumme og sej mørk skorpe.
Rugbrød
Et mørk kernerigt rugbrød bagt udelukkende på fuldkornsrugmel og hævet på rugsurdej. Masser af knækkede rugkerner, solsikke, hørfrø, sesam og tilsat mørk malt for at give farve og dybde i smagen.
Valnøddeboller
En lidt mørkere surdejsbolle tilsat hakkede valnødder og sesam.
Brunsviger
Hjørnestenen i den søde danske bagertradition. Alle bageres brunsviger er forskellig. Min er med masser af mørk remonce og en langtidshævet blød bund.
Karamelcookies med havsalt
Store stykker af frisklavet flødekaramel vendt I cookie-dej og toppet med flagesalt.
Mandag:
Surdejsbrød
Et lækkert langtidshævet hvedebrød tilsat 15 % ølandshvede. Lidt groft, blød luftig krumme og sej mørk skorpe.
Rugbrød
Et mørk kernerigt rugbrød bagt udelukkende på fuldkornsrugmel og hævet på rugsurdej. Masser af knækkede rugkerner, solsikke, hørfrø, sesam og tilsat mørk malt for at give farve og dybde i smagen.
Havregrødsboller
Surdejsboller tilsat havregrød som giver en silkeblød krumme og en god havresmag. Toppet med birkes, sesam og havregryn.
Kardemommesnegle
Samme dej som kanelsneglene, men disse er uden kanel og tilsat en god portion kardemomme, penslet med kardemommesirup og til sidst drysset med friskkværnede kardemommefrø.
Triple Chocolate Cookies
Belgisk mørk og hvid chokolade samt en masse kakaopulver giver en brownie-lignende cookie med dyb chokoladesmag.